Als een vis zijn

Location locatie in het park
Map
LocationSluiten

Stel je eens voor: een schitterend aquarium, gevuld met kleurrijke vissen die als ware sterren stralen in het water. Dit levendige kunstwerk vormt een absolute blikvanger in je huis of op kantoor. Maar om ervoor te zorgen dat deze prachtige vissen blijven stralen met gezondheid en vreugde, is het belangrijk om te weten hoe je goed voor ze kunt zorgen.

Vissen zijn als de sterren van het water. Ze brengen een levendige en betoverende sfeer met zich mee, en het is aan ons om ervoor te zorgen dat ze in optimale conditie blijven. Ze hebben specifieke behoeften en eisen om gelukkig en gezond te zijn. Het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat alles in hun onderwaterparadijs perfect in balans is. 

ONDERDOMPEL JEZELF IN BETOVERENDE WATERWERELDEN

Water is overal te vinden, van de Noordpool tot de warmste zeeën van het tropische regenwoud. Hier ontmoeten we een verbazingwekkende verscheidenheid aan vissoorten. Van vissen met ogen aan de bovenkant van hun lichaam tot vissen zonder ogen. Van pijlsnelle zwemmers tot vissen die als een zeilboot over het water glijden. Kortom, de onderwaterwereld blijft ons steeds weer verbazen. 

Bij Van Dieren Ontdekpark nemen we je graag mee op een reis door de onderwaterwereld van Van Dieren tijdens een van onze geweldige arrangementen. Ontdek de diverse leefomgevingen van “de vis” en begrijp waarom vissen zo gevoelig zijn voor hun externe omgeving. We kunnen met jou praten over “plastic soep”, “zout water”, “zure regen” en “opwarming van de aarde”… en nog veel meer! 

Bij Aeres hebben we een ongelooflijk gevarieerde en adembenemende collectie van meer dan 100 verschillende soorten zoetwatervissen. Het is een waar paradijs voor liefhebbers van deze kleurrijke en fascinerende wezens.  

Wist je dat we op het Aeres enkele soorten Botia’s zwemmen? Deze vissen hebben een verrassing in petto, ze hebben namelijk stiekem aan de zijkanten van de kop een doorn die ze bij gevaar kunnen uitklappen. Bij grote dieren is een spleetje onder de ogen te zien. Hier ligt de doorn onder een dun vliesje opgeborgen, klaar voor gebruik. 

Nieuwsgierig geworden? Kom langs en laat je betoveren door de pracht en praal van onze vissen. Het is een unieke kans om een dieper begrip te krijgen van de wonderen van het onderwaterleven.   

 

Diverse type onderwaterwerelden

Water is overal, van de Noordpool tot de warmste zeeën van het tropische regenwoud. Hierin komen we allerlei verschillende soorten vissen tegen. Vissen met ogen op de bovenkant van hun lichaam, tot vissen zonder ogen. Vissen die bliksemsnel door het water kunnen zwemmen tot vissen die kunnen zeilen bovenwater.
Kortom, de onderwaterwereld laat ons steeds weer verrassen. Bij het Van Dieren Ontdekpark nemen we je graag mee tijdens een van onze arrangementen in de onderwaterwereld van Van Dieren. Ontdek de verschillende leefomgevingen van “de vis” en waarom een vis gevoelig is voor zijn externe omgeving. “Plasticsoep” “Zoutwater” “Zure regen” “Opwarming van de aarde”… allemaal termen waar we met je over kunnen meepraten.